пʼятниця, 6 серпня 2010 р.

У просторах і-нету

Янукович запросив блогерів до себе на зустріч


Президент України, Віктор Янукович, висловився щодо акції блогерів “Хочу на допит в СБУ”. Свою особисту відповідь він передав агентству УНІАН.

Ось що сказав Янукович у своєму зверненні до блогерів:“Згоден з вами в тому, що викликати на допит блогера – це останнє, чим повинна займатися СБУ. Думаю, у Служби Безпеки є інші важливі проблеми, – написав Президент України в своїй відповіді блогерам. – І маю вам сказати – я задоволений тим, як СБУ ламає корупцію, як багато зроблено за відносно короткий час у боротьбі з наркомафією. Але трапляються і такі перегини як, наприклад, історія з блогером. Думаю, що наша з вами позиція із цього приводу допоможе керівництву СБУ відкоригувати стиль своєї роботи.
Я, чесно кажучи, радий, що в країні є такі активні і сміливі хлопці, які дуже швидко реагують на помилки влади. Я завжди говорив – погана не та влада, яка помиляється.( Не помиляється, як відомо, той, хто нічого не робить.) Погана та влада, яка не виправляє своїх помилок, не реагує на сигнали суспільства.
Буду відвертий – ваші приколи щодо «викличте мене на допит в СБУ» викликали у мене гірку усмішку. От куди вам не слід прагнути потрапити, хлопці, так це на допити. Ви молоді, талановиті, стильні. Вам треба цікавою справою займатися. Чи є у вас така справа? Чи знайшли ви себе в житті, в своїй професії – ось про це я хотів би з вами поговорити – і допомогти, якщо потрібно. Країні потрібні активні, сміливі молоді люди. І владі вони потрібні в першу чергу. Отже я простягаю вам руку – давайте зустрінемося.”
29 липня український блогер Олег Шинкаренко був запрошений на допит в СБУ з приводу його записів в ЖЖ, які стосувалися вбивства Януковича та кількох інших посадовців.


Android переможе iPhone у 2012 році


Мобільна ОС Android у 2012 році може обігнати свого головного конкурента – смарфтони iPhone, свідчать результати нового дослідження.
Аналітична компанія iSuppli спрогнозувала, що в 2012 році кількість телефонів на базі Android перевищить кількість телефонів iPhone від Apple. За її твердженнями, темпи росту першої ОС можна побачити вже зараз. У 2009 році у світі було всього 5 млн Android-телефонів, а в 2012 році їх буде вже 75 млн. iPhone тим часом зростатиме не так потужно – з 25 млн у 2009 році до 62 млн у 2012. Таким чином Android отримає 19,4%-частку ринку.
Аналітики iSuppli стверджують, що причиною успіху Android буде його гнучкість та приваблива бізнес-модель, у яку можуть вступити і виробники hi-end смартфонів. Зараз Android-смартфони випускають кілька виробників, такі як HTC, Motorola, Samsung, водночас як iPhone випускає лише Apple.
Кілька днів тому також стало відомо, що продажі Android в США уже перевищили продажі iPhone.

Динамо Київ став гарячою темою номер 1 у Твітері

Назва футбольного клубу “Динамо Київ” сьогодні посіла перше місце в Trending Topics на Твітері.
До цього моменту жодна з українських тем не ставала “гарячим обговоренням” на Твітері, в тому числі і в день виборів, коли твітер активно використовувася як звичайними людьми, так і активістами.
Цього разу причиною потрапляння “Dinamo Kiev” у топ Твітера стали результати жеребкування до плей-офф Ліги Чемпіонів Європи. Так, перший матч київське Динамо зіграє з голандським “Аяксом”. Прихильники цього клубу, голандці, і вивели український Dinamo Kiev у топ обговорень. Хоча правильною транслітерацією є саме Dynamo Kyiv.

Немає коментарів:

Дописати коментар