вівторок, 17 серпня 2010 р.

Інтернет-простір у розрізі

****Портал I.UA запустив сервіс підрахунку української аудиторії інтернету, а також рейтинг сайтів – top.i.ua (входять лише сайти, які розмістили в себе лічильник I.UA).


****З Apple йде один з головних керівників – старший віце-президент Марк Пейпермайстер, який керував підрозділами з виробництва iPhone та iPod. Причини звільнення не повідомляються, але найімовірніше, воно пов”язане з проблемами при виході iPhone 4 на ринок.

****Кількість сервісів групових покупок, які почали активно з‘являтись після успіху Groupon, вже давно перевищила сотню. Конкуренція примушує знаходити нові методи заробітку в цьому секторі. Сервіс DealOn вирішив, що заробляти в традиційний спосіб на групових покупках і знижках не так вигідно, і вирішив запустити біржу знижок OfferEx.

****Цього літа Твітер став також одним з найбільших пошуковиків у світі – адже щомісяця він обробляє 24 мільярди пошукових запитів, а це більше, ніж Yahoo та Bing разом узяті. З червня сервіс заробляє на розміщенні реклами власного формату.

****Минулої суботи відкрив свої двері для всіх охочих новий Apple Store в столиці Британії. Цей торговий центр став найбільшим у світі з усієї мережі компанії Apple.
Інтер”єр центру виконаний в традиційному футуристичному стилі – дуже багато скла та пластику. Центральне подвір”я нового ТЦ має таку велику площу, що у ньому легко міг би помістити нью-йоркський Apple Store, що на 5-й авеню.

****Компанія Google оголосила про запуск функції мультиавторизації. Тепер будь-хто зможе переключатися між своїми екаунтами в Google або інших її сервісах.
В одному вікні браузеру, але в різних його вкладках можна буде переглядати інформацію з різних екаунтів. Google попереджає, що ця функція – для досвідчених користувачів, тому якщо ви не впевнені, то краще її не вмикати. Для тих, хто все ж таки захоче спробувати новинку, зробити це можна на сторінці http://www.google.com/accounts.
Сервіс працює поки не для всіх сервісів Google – так, Picasa та Blogger все ще позбавлені такої функції. Окрім того, користуватися мультиавторизацією не зможуть власники мобільних телефонів.
Якщо послуга мультиавторизації у вас ще не працює – то найімовірніше це станеться в найближчі кілька днів.

****Поштовий сервіс Google – Gmail – оновив свій інтерфейс, покращивши меню та роботу з адресною книгою.
В лівому сайдбарі з”явилися три розділи – Пошта, Контакти та Завдання. Робота з Контактами тепер організована більш наглядно та детально – користувачі зможуть заповнити на кожен профіль необхідні дані, а весь список – сортувати за ім”ям або прізвищем. Як і раніше, людей у вашій адресній книзі можна об”єднувати у групи.

****Платформа Google Adsense, найбільша рекламна мережа у світі, скоро змінить дизайн рекламних блоків. Планується покращити оформлення та читабельність оголошень.
Найбільші зміни торкнуться блоків розміром 728х90 – відтепер рекламні оголошення будуть показуватись не стовпчиками, а рядками. В інших банерах розміром 300х250 та 336х280 URL рекламодавця помістять в один рядок із заголовком реклами. Також буде оновлено дизайн шрифтів реклами Google AdSense.

****Український інтернет-холдинг Ria.ua відкрив у Києві сейлз-хаус, керівником якого став Павло Кожухарь, який раніше керував рекламною агенцією AC Online.
Завданням нового сейлз-хаусу буде обслуговування рекламних агенцій та рекламодавців. Особлива увага приділтиметься автомобільному проекту холдингу – auto.ria.ua.

****Twitter: розробники зможуть заробити на показі реклами, а користувачі будуть фоловити людей через SMS

****Один з найбільших українських провайдерів широкосмугового доступу в інтернет, “Датагруп”, отримав $50 млн інвестицій від фонду Horizon Capital.

****comScore опублікувала нові дані щодо статистики Твітера. Навіть не зважаючи на сповільнення нових реєстрацій у США та Канаді, кількість відвідувачів Твітера зросла на 109% за останній рік.

****Чотири найбільші оператори мобільного зв”язку в Україні – МТС, Київстар, Астеліт (life:) та Beeline – виступили проти запровадження нового податку на зв”язок у розмірі 3% для фінансування спеціального Фонду універсальних послуг.

****Міністерство освіти і науки України оголосило про початок роботи над впровадженням електронного студентського квитка з 1 вересня 2010 року. Про відповідний наказ МОН в своєму листі до фінансових установ повідомив Національний банк.

****Про свої наміри повноцінно запуститися в Україні заявила російська компанія Biglion, яка володіє однойменним онлайн-сервісом для групових знижок.
Київ стане першим українським містом, яке буде підключено до сервісу Biglion. Перші пропозиції для жителів столиці уже з”явилися на сайті Biglion.ru в розділі Киев.
До кінця цього року Biglion планує запуститися в найбільших містах України – Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Львові та Запоріжжі, а на початку 2011 року – в Кривому Розі та Миколаєві.

****Компанія BitTorrent, яка є розробником однойменного протоколу передачі файлів в мережі інтернет, оголосила про запуск спеціального додатку для інтеграції торрентів у Твітер.

****Половина британців пишуть SMS своїм близьким, знаходячись в одному домі з ними

****Інтерпол опублікував на своєму сайті імена та фото людей, яких розшукують за злочини в сфері ІТ. Серед 40 людей, що присутні в “чорному” списку, – двоє українців.
Михайло Гасанов та Андрій Денисенко розшукуються Інтерполом за звинуваченням у комп”ютерному шахрайстві. Якщо відвідувачі сайту впізнають їх по фото – то вони зможуть поділитися даними щодо перебування цих людей.

****Популярний сайт знайомств OK Cupid поділився результатами свого дослідження щодо сексуальної активності своїх користувачів. Виявилося, що власники смартфонів iPhone частіше мають статеві контакти, ніж власники смартфонів на базі Android.

****Співробітники Луганського управління МВС по боротьбі з економічними злочинами повідомили про затримання жителя одного з міст області, який займався розміщенням нелегального контенту – музики, фільмів та ПЗ – на сайтах-файлообмінниках.

****Ресурс Flowtown створив своєрідну карту соціальних мереж світу, де кожен сайт займає певну територію. На карті можна знайти також такі місця, як “Youtube-трикутник вірусного відео”, “Сполучені території Wikimedia” або “Імперію Google”.

****Торрент-трекер KickassTorrents.com, який хостився в Україні, був змушений терміново переїхати, після того, як ним зацікавились українські правоохоронні органи.

****Російська компанія i-Jet Media разом з порталом i.ua оголосила про вихід на український ринок. Перші дві гри – Счастливая ферма і Городские банды – уже доступні онлайн на сайті i.ua.

****Портал tochka.net, який належить компанії digital ventures, запустив сьогодні сервіс підбору фінансових послуг – «Фінансовий пасаж». Мета сервісу – дати можливість порівняти фінансові продукти від різних постачальників (банки, страхові компанії).

****За некоректне і грубе поводження з водієм авто було звільнено працівника Державної автоінспекції в місті Гайсин, що на Вінничині. Ніхто б ніколи і не дізнався про цей випадок, якби водій не зняв дійство на відео і не виклав в Youtube.

****Сервіс Яндекс.Карти оновив свої дані для України. Зокрема, було додано мапи 18 українських міст і 11 селищ. Тепер на карті від Яндекса присутній 91 населений пункт.

****В Gmail тепер можна відкладати прочитання листів “на потім”

****Facebook готується до оновлення власної системи коментування, зробивши її деревоподібною – тобто коли користувачі зможуть відповідати один одному в окремих гілках розмови.
Така система коментарів здобула популярність на блогах – за допомогою як внутрішніх засобів блог-сервісів, так і зовнішніх – наприклад, у різноманітних плагінах для Wordpress.

****Українська компанія-розробник ігор GSC Game World оголосила про початок роботи над продовженням популярного проекту S.T.A.L.K.E.R., друга частина якого має вийти у 2012 році.

****Українська аудиторія найбільшої в світі соціальної мережі Facebook продовжує активно рости. Станом на 16 серпня кількість користувачів, які вказали Україну країною свого проживання, сягнула 505 тис.


Інформація - Watcher.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар