понеділок, 30 серпня 2010 р.

Інтернет-дайджест

@Проект Developers.org.ua планує запустити рейтинг українських ІТ-компаній, складений на основі анонімного анкетування їх працівників.

@Ресурс Nmap зробив цікаву візуалізацію популярності сайтів в інтернеті. За основу для цього він взяв дані з Alexa.com, в рейтингу якої знаходяться найвідвідуваніші сайти у світі.

@15 вересня у Сан-Франциско компанія Microsoft презентує останню версію свого браузера – Internet Explorer 9.

@Не зважаючи на стабільно сильну позицію соціальної мережі Orkut в Індії, минулого місяця Facebook перегнав і її за кількістю унікальних відвідувачів.

@Український інтернет-холдинг Digital Ventures оголосив про запуск власної партнерської мережі, яка дозволить власникам сайтів заробляти на показах реклами від tochka.net.

@Популярна соціальна мережа Одноклассники.ru отримала власну кнопку, яку можна вставити на свій блог або сайт і ділитися інформацією з друзями.

@Макс Левчин, який був одним з засновників платіжної системи PayPal, отримав посаду віце-президента з розробки в компанії Google.

@Компанія “Ньюс медіа Руc” подала в суд на корпорацію Google і належний їй сайт YouTube за ролик зі святкуванням дня народження Віктора Януковича.

@Цікаву статтю про перспективи розвитку стартапу за умови, якщо в його засновників нема відповідного технологічного досвіду, написав Макс Крайнов. Хоча й з багатьма пунктами можна посперечатись, та все ж їжа для роздумів буде для всіх тих, хто має геніальну ідею і мріє запустити власний стартап.

@Bigmir прийняв рішення про закриття свого підрозділу Bigmir Context, який займався розміщенням контекстної реклами в мережах Яндекса, Google і Мети. Компанія вже повідомила своїм клієнтам про припинення діяльності підрозділу з 1 вересня.

@Дослідницька компанія Gemius вирішила зайнятись моніторингом популярних плагінів для браузерів – ніша доволі цікава, перспективна, і росте дуже швидко.

@В Росії експериментують з новими видами відеореклами в інтернеті, яка може в перспективі перетягнути частину традиційних для телебачення рекламодавців. Відео буде майже як реклама на телебаченні – виринати само, і набридати глядачеві.

@Google вирішив допомогти представникам малого та середнього бізнесу, і запустив для них довідник з безкоштовного просування їх бізнесу в інтернеті. Зокрема, мова йде про активне використання таких сервісів як Google Places та Google Sites

@Google вивів свій пошук в реальному часі в окремий проект за адресою www.google.com/realtime.

@Компанія “Ашманов і Партнери” розробила додаток A&P Search Tools до браузера Firefox, який дозволяє на одній сторінці поєднувати пошукові результати кількох популярних пошукових систем.

Звідси

Немає коментарів:

Дописати коментар